7 biologische tips tegen stinkende kliko’s met maden

Zomers weer, de komende dagen. Heerlijk toch?! Hoge temperaturen, zonnig. Dat wordt genieten van je tuin en eigen terras, zeker zolang er nog coronabeperkingen gelden. Dan is je eigen tuin de beste plek om te vertoeven. Of toch niet? Gooien je afvalcontainers roet in het eten, omdat ze stinken tijdens het warme weer? Kruipen de maden alweer in je kliko’s? Hoog tijd om er iets aan te doen.

Hier zijn 7 bruikbare, biologische tips tegen stank, maden en vliegen in je kliko:

  1. Wist je dat klimop (Hedera) maden bestrijdt? Klimop is namelijk giftig voor maden. Dus knip wat bladeren uit je klimop-haag en doe ze in je kliko.
  2. Geen klimop voorhanden? Voorkom stank, maden en vliegen door stro of oude kranten onderin de kliko te leggen.  Dan koekt afval niet aan. Ook dat helpt een beetje.
  3. Lavendel is fijn voor Thierry, maar niet voor maden. Die kleine onderkruipertjes gaan er dood van. Heb je geen lavendel in je tuin? Luchtverfrisser met lavendelgeur werkt ook.
  4. ‘Met stoom en kokend water’, luidt het spreekwoord. Ook maden ga je zo te lijf. Voeg er een scheutje azijn of groene zeep aan toe, en die krioelende rakkers delven helemaal het onderspit.
  5. Mottenballen koop je voor weinig bij de (online) drogist. Stop ze in een zakje, oude sok of doosje in je kliko, om de maden te verdrijven. Niet vergeten de mottenballen eruit te halen als de afvalbak wordt geleegd.
  6. Vlees- of vis(verpakking) zijn de grootste boosdoeners, als het gaat om stank en maden in je afvalcontainer. Doe dit afval in een biologisch afbreekbare zak of in een stuk krant doen. Vliegen kunnen er zo geen eitjes in leggen.
  7. Vind je al deze tips teveel gedoe? Kies dan voor een blijvende oplossing. Zet je kliko’s ondergronds. In de ondergrond is het altijd rond 12 graden. Dat is dus lekker koel tijdens zomers weer. Maden hebben zo geen schijn van kans. Ook voorkom je zo stank. Kies vandaag nog voor een ondergrondse containeropslag van Subyard. Vraag nu meteen een offerte aan of plan een vrijblijvend inmeet- en adviesgesprek. Bel: 030 – 299 36 81 of e-mail naar info@subyard.com.

 

De afvalbakken naast het terras en toch stankvrij en zonder maden, dankzij Subyard – kliko’s ondergronds.

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie