GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

Anti-inbraaktips: voorkom dat inbrekers binnenkomen via jouw kliko

Anti-inbraaktips! Een veelvoorkomende inbraakmethode is inbreken via een bovenlicht. Een bovenlicht is het kleine raam boven een deur of raam. Vaak staat het bovenlicht op een kier of is op een heel eenvoudige manier vergrendeld. Voor inbrekers is het een fluitje van een cent het bovenlicht te forceren en te openen, vooral als een kliko in de buurt is waar ze op kunnen staan. De politie waarschuwt hier uitdrukkelijk voor. Zorg ervoor dat jij geen slachtoffer wordt van zo’n inbraak. Sluit alle ramen en zorg ervoor dat inbrekers jouw kliko’s niet kunnen gebruiken als opstapje. Check de anti-inbraakstips die we voor jou verzamelden.

Check ook: https://www.politie.nl/mijn-buurt/lokale-initiatieven/03-midden-nederland/politievoetjes/inbraakmethoden.html?

Nog meer anti-inbraaktips (bron: stichting NIPW):

  • Inbrekers worden niet graag gezien. Maar u wilt wel zien wie er voor de deur staat. Zorg daarom voor goed licht en zicht.
  • Doe ’s-nachts deuren en ramen op slot. En haal dan de sleutel uit het slot.
  • Plaats op voor- en achterdeur een SKG-goedgekeurd slot.
  • Plaats een inbraakwerende strip op de voor- en achterdeur.
  • Plak geen papiertje met de melding dat u afwezig bent op deuren of ramen.
  • Een alarmsysteem met camera’s en/of raam- en deursensoren vergroot de kans dat een inbreker uw huis voorbij loopt.
  • Heeft u openslaande dubbele deuren, dan zijn die meestal een van de zwakste punten van een huis. Dáár zal een inbreker al snel zijn koevoet opzetten. Voorkom dat door inbraakwerende deurnaalden te plaatsen.

Waardevolle bezittingen zijn extra zorg waard. Zorg ervoor dat deze niet in het zicht liggen. Kleine, waardevolle zaken of cash geld kunt u opbergen in een inbraakwerende kluis.

Blaffende honden bijten niet, maar schrikken wel af. Een hond kan net dat verschil uitmaken voor een inbreker om een huis verder te gaan.

Een bewoonde indruk schrikt af. Plaats enkele  tijdschakelaars waarmee lampen als het donker wordt, worden ingeschakeld.Een krant of tijdschrift en wat (vuil) vaatwerk op de keukentafel of het aanrechtblad geven een bewoonde indruk.

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie