GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

Warm weer. Dus stankoverlast van je kliko’s… en maden. Tips om er wat tegen te doen

Het is weer warm de komende dagen. Heerlijk natuurlijk. Maar één ding is wel vervelend: de stankoverlast van de kliko’s. En niet te vergeten al het ongedierte, zoals maden. Met warm weer (eigenlijk al als het net iets warmer is dan 20 graden) heb je al gauw last van maden in je kliko of afvalbak.

Fantastisch natuurlijk dat mooie weer. Heerlijk in de tuin zitten, met een goed boek, tijdschrift of een muziekje. Lekker in de zon, of juist een plekje in de schaduw. Drankje erbij. En ’s avonds lekker barbecueën met z’n allen. Kortom, maximaal genieten van je tuin.

Daar sta je dan oog-in-oog met die krioelende massa glibberige larven en maden

Maar toch is er een spelbreker. De hogere temperaturen zorgen voor stankoverlast door je kliko’s. Dat maakt het tuinplezier aanzienlijk minder. Om nog maar te zwijgen over de maden die in no-time je afvalbakken bevolken. Je kent het wel: even wat groenafval weggooien in de container voor groente-, fruit- en tuinafval en daar sta je dan oog-in-oog met die krioelende massa glibberige larven en maden. Brrr. Dat is schrikken.

Op internet kun je talloze tips vinden om wat te doen tegen maden in je kliko. Goedbedoeld, maar ook een hoop werk. Bovendien gaan de meeste tips over het gebruik van bestrijdingsmiddelen. En dat willen we juist niet meer, omdat bestrijdingsmiddelen slecht zijn voor natuur en milieu én voor je eigen gezondheid. Beter van niet dus: bestrijden van maden in je afvalbak met gif of andere middelen. Een andere tip is om hedera (klimop) in je afvalcontainer te stoppen. Maar daar moet je dan wel genoeg van hebben. En elke keer als je container is geleegd, moet je het weer aanvullen. Bovendien: je wilt niet alleen de maden bestrijden, maar ook de stank tegengaan. Kortom, er zijn veel tips en adviezen voor het bestrijden van maden in je kliko, maar ze hebben allemaal hun mitsen en maren.

De enige écht effectieve oplossing tegen stankoverlast en tegen maden in je afvalbakken, is het ondergronds plaatsen ervan

De enige écht effectieve oplossing tegen stankoverlast en tegen maden in je afvalbakken, is het ondergronds plaatsen ervan. Hoe dat komt? Dat zit zo: de ondergrond heeft een constante temperatuur van zo’n 12 graden. Lekker koel dus in de zomer, ook tijdens een hittegolf. Nóg een voordeel: terwijl jij in je tuin geniet, hoef je ook niet meer tegen de afvalcontainer aan te kijken. Ze staan uit het zicht, onder de grond.

Hoe doe je dat: je kliko’s ondergronds plaatsen? Laat dat maar aan Subyard over. Binnen 1 dag wordt het systeem geplaatst door bekwame vakmensen en kun je voortaan extra genieten van je tuin.

 

Afbeeldingen: Subyard in werking. De kliko’s staan ondergronds, koel en droog, dus geen stankoverlast en maden.

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie