GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

Kliko-ergernis piekt in hitte

Ergernis in Kampen over de kliko’s van een restaurant. Ze stinken, staan in de weg op de stoep en trekken ratten aan. En dat is niet eens waar buurtbewoners aan de Boven Nieuwstraat in de Kamper binnenstad zich het meest aan ergeren. Dagblad De Stentor bericht erover:

De vuilniscontainers die grand café De Majesteit aan de achterzijde van zijn pand buiten laat staan, zijn in de ogen van buurtbewoners een vorm van rechtsongelijkheid. “Dat moeten wij eens doen. Als wij de containers een paar dagen op de stoep laten staan, hebben we direct een brief of boete van de gemeente in de brievenbus”, omschrijft een buurvrouw de frustratie. Een andere buurvrouw mailt en belt naar eigen zeggen al anderhalf jaar met de gemeente om de situatie veranderd te krijgen. Omdat er maar geen schot in de zaak komt, klopt ze aan bij de krant. Ook andere buurtbewoners zeggen regelmatig de gemeente te benaderen, zonder resultaat.

Door de warmte piekt de irritatie. De achterzijde van De Majesteit komt uit op de Boven Nieuwstraat. Daar laat het grand café – volgens omwonenden – zeven dagen per week de vijf bruine kliko’s buiten staan. Geen gezicht, juist omdat er dit deel van de straat, inclusief Majesteitpand, veel opgeknapt is, zo stellen buurtbewoners. Daarnaast is er overlast door stank en vuil dat naast de containers belandt, al dan niet door passanten die hun rotzooi er in gooien. Een buurman wijst naar de gemeente. “Het is gewoon laksheid. Je handhaaft of je doet het niet. Nu creëer je een scheve verhouding door bewoners wel aan te spreken en ondernemers niet”, stelt hij. Omwonenden hebben wel geklaagd bij De Majesteit, maar dat was voordat gastvrouw Diana Post en haar partner Robin Kok in maart van dit jaar het roer overnamen.

Diana Post is verbaasd: “Hier hebben we nooit wat over vernomen.” Volgens haar heeft het café nu geen plek binnen voor alle containers. “Ik heb juist extra containers besteld om geen vuilniszakken aan de straat te hoeven zetten”, aldus Post. Een interne verbouwing, waar over nagedacht wordt, kan mogelijk soelaas bieden. Voor dat zover is, nodigt Post buurtbewoners bij deze uit voor een rondleiding door de zaak. “We zijn altijd bereid om te praten.”

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie