Kliko-ombouw kopen? Afvalcontainer afscherming aanschaffen? Tips!

Kliko-ombouw kopen? Ga je aan de slag een afscherming rond je afvalcontainers? Wil je de afvalbakken verbergen, omdat je niet de hele dag er tegenaan wilt kijken in de tuin of vanaf je terras? Verdiep je goed in de oplossingen en mogelijkheden.

Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld op Pinterest. Daar vind je veel voorbeelden van slimme ideeën voor het verbergen van je kliko’s. Met een plantenbak, een afscherming van hout of draadstaal of een houten, metalen of kunststof kliko-ombouw. Voor een kliko-ombouw kun je terecht bij bouwmarkten, zoals Gamma, Praxis of Hornbach of bij speciale websites.

Nuttige tips voor het kopen van een houten, metalen of kunststof kliko-ombouw:

  1. Zet voor jezelf op een rij wat je wilt met je kliko-ombouw of -afscherming. Wil je alleen de afvalbakken uit het zicht hebben? Of wil je ook dat je de afvalcontainers niet meer ruikt? Want zodra het boven de 20 graden is, gaan kliko’s al gauw stinken. En die stank van de afvalbakken hou je niet tegen met een kliko-kast of een scherm.
  2. Kies je voor een houten, metalen of kunststof kliko-ombouw? Hout heeft een meer natuurlijke uitstraling, maar vergaat sneller. Je moet vaak al na enkele jaren je houten klikokast vervangen. Tenzij je kiest voor hardhout, maar dat is niet altijd duurzaam én er hangt een vrij fors prijskaartje aan. Kunststof gaat langer mee en is vaak duurzamer, maar moet wel passen in je tuin. Een metalen containerombouw kan ook, maar wordt maar weinig gekozen, vanwege de kille uitstraling.
  3. Denk na over de prijs en de kwaliteit van je kliko-ombouw. Goedkoop is duurkoop, luidt het gezegde. Je kunt voor iets meer dan 100 euro een klikokast kopen. Maar de kwaliteit van de gebruikte materialen en van de scharnieren is dan minder goed. Na korte tijd erger je je dan misschien, omdat deurtjes of kleppen niet meer soepel werken of zelf uit elkaar vallen. Een kwalitatief goede containerombouw kost al gauw duizend euro of meer.

Waarom niet een ondergrondse oplossing voor het verbergen van je kliko’s?

Steeds meer mensen kiezen voor een ondergrondse containerberging. Ze zetten hun eigen kliko’s dus ondergronds. Hoe dat kan? Dankzij een ondergrondse opslagruimte, met lift, waarmee je je kliko’s verbergt.

De mogelijkheid om de afvalbakken onder de eigen tuin of het terras te zetten wordt steeds populairder omdat:

  1. Mooi: De afvalbakken staan ondergronds uit het zicht. Je kunt weer genieten van je mooie tuin en terras.
  2. Hygiëne: De kliko’s ruiken niet meer tijdens warm weer, want ondergronds is de temperatuur altijd rond 12 graden.
  3. Vorst: In de winter bevriest de inhoud van de afvalbak niet meer, want dieper dan pakweg 20 centimeter onder het aardoppervlak bevriest de grond niet.
  4. Veiligheid: De kliko’s staan afgesloten. Inbrekers kunnen ze niet meer gebruiken als opstapje. En vandalen kunnen de afvalcontainers niet meer opblazen met vuurwerk of in brand steken, een probleem dat steeds erger wordt.
  5. Bewegingsvrijheid: Je hebt extra ruimte in de tuin. Waar vroeger de afvalbakken stonden, heb je nu vrij zicht of kun je eventueel een zitje creëren.

Doe net als de groeiende groep tuinliefhebbers en kies voor een praktische, duurzame oplossing voor je afvalbakken. Maak vandaag nog een afspraak voor een advies- en inmeetgesprek. Dan kun je binnenkort écht genieten van je tuin. Bel 030 299 36 81 of e-mail naar info@subyard.com.

 

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie