GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

Tips! Handige oplossing voor een kliko-ombouw. Nadelen en voordelen op een rij

Kliko-ombouw, containerberging of klikokast aan het zoeken voor jouw tuin of terras? Zoek je naar een praktische oplossing voor je kliko plus andere spullen in de voortuin of achtertuin? Gekeken naar oplossingen van bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis of Hubo of van tuincentra, zoals Intratuin? Zulke bouwmarkten en tuincentra bieden containerbergingen, klikokasten of systemen voor een kliko-ombouw van (steiger)hout of kunststof in allerlei soorten en maten, goedkoop en soms minder goedkoop.

Om je te helpen met oriënteren, zetten we de voordelen en nadelen van een houten of kunststof kliko-ombouw voor je op een rij:

Voordelen:
– Met een containerkast / kliko-ombouw zet je jouw afvalbakken uit het zicht.
– Ruime keuze: er zijn veel modellen voor containerberging beschikbaar, van kunststof, hout en zelfs metaal.

Nadelen:
– Ook een kliko-ombouw of -kast neemt ruimte in.
– Een containerberging of -kast staat ook in het zicht. Je blijft dus tegen een grote kast / ombouw aankijken.
– Een klikokast maakt het lastig om iets weg te gooien of om de afvalbakken weg te rijden voor vuilnisophaaldag.
– Stankoverlast: tijdens warm weer of een hittegolf gaan je afvalcontainers stinken. Een containerombouw houdt die stank niet tegen.
– In de winter tijdens vorst bevriest de inhoud van je kliko’s (vooral bij GFT-bakken), waardoor ze niet geleegd kunnen worden.

Een handig alternatief voor een houten of kunststof kliko-ombouw is een ondergrondse containerberging. Daarmee plaats je jouw afvalbakken in een ondergrondse bak met een liftsysteem, daarom wordt het ook wel eens een klikolift genoemd.

Voordelen:
– Met een ondergrondse kliko-ombouw / klikolift zet je jouw afvalbakken uit het zicht omdat ze onder de grond worden geplaatst.
– Volop ruimte voor je tuin en terras. Een ondergrondse containerberging neemt bovengronds immers geen ruimte in.
– Een ondergrondse containerkast staat volledig uit het zicht.
– Kies je voor een systeem als Subyard, dan kun je makkelijk even snel iets weggooien of de afvalbakken wegrijden voor vuilnisophaaldag. Iets weggooien kost 2 seconden. De klikolift brengt de afvalbakken naar boven in 20 seconden.
– Stankoverlast tijdens warm weer of een hittegolf behoort tot de verleden tijd. Je afvalcontainers staan ondergronds, waar het altijd ongeveer 12 graden is, ook als het bovengronds meer dan 30 graden is.
– In de winter zorgt de contante temperatuur ondergronds van 12 graden ervoor dat de inhoud van je kliko’s (vooral bij GFT-bakken) niet bevriest.
– Vandalen kunnen niet meer bij je afvalcontainers.
– De mooiste oplossing. Het ontwerp, de inrichting en de beplanting van je tuin worden niet ontsierd door een bovengronds bouwwerk.

Nadelen:
– Er is maar 1 type, namelijk ondergronds. Maar dat is niet zo’n groot probleem, want je ziet er verder niks van, behalve het deksel. Bovendien heb je keuze in de manier waarop je het deksel wilt vormgeven.

Wil je meer weten over de oplossing van Subyard – kliko’s ondergronds?
Vraag nu meer informatie of een offerte

Volop ruimte voor je tuin.
Vrij zicht vanaf je terras. Ook netjes voor de oprit.

Geen kliko’s in het zicht, geen stankoverlast tijdens hitte, geen vandalisme.

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie