Voorkom dat je slachtoffer wordt van klikobrand. Tips!

Klikobranden komen steeds vaker voor. Met alle gevolgen van dien. Meestal brandt niet alleen je afvalbak helemaal af, maar ontstaat er ook schade aan je woning, garage of schuur. Of nog erger: je brandende kliko veroorzaakt een uitslaande woningbrand, met mogelijk dramatische gevolgen.

Veel verzekeringen hanteren clausules die heel precies aangeven hoe je moet omgaan met je kliko’s en afvalcontainers!

In de periode rond de jaarwisseling zijn de risico’s nog groter en worden talloze kliko’s en afvalcontainers bij woningen en bedrijfspanden in brand gestoken. En de schade is lang niet altijd verzekerd, omdat veel verzekeringen uitsluitingsclausules hanteren die heel precies aangeven hoe je moet omgaan met je afvalcontainers.

Deze clausules bepalen dat afvalcontainers en kliko’s ten minste 10 meter buiten de gevel geplaatst moeten worden. Houd je je niet aan deze eis, dan hoeft je brandverzekeraar maar een deel van de schade te vergoeden, of soms zelfs niets. Als je containers of kliko’s binnen 10 meter van de gevel staan, is alleen het deel van de schade verzekerd waarvan je kunt bewijzen dat die niet veroorzaakt is doordat je de eisen rondom buitenopslag niet bent nagekomen. Vooral bij grote brandschades is dat moeilijk. Achteraf kun je meestal onmogelijk alle feiten en gebeurtenissen zuiver reconstrueren.

Tips om te voorkomen dat je onnodig risico loopt op klikobrand

Voorkom dus grote schade en aanzienlijke kosten door een klikobrand. Enkele tips om er zeker van te zijn dat je niet onnodig risico loopt:

  • Plaats je kliko’s of afvalcontainers in een afgesloten ruimte. Bijvoorbeeld in de schuur of in een speciale, afsluitbare opslagruimte die zoveel mogelijk luchtdicht is (een houten of kunststof klikokast of containerombouw is onvoldoende). Dat heeft een dubbel voordeel: ten eerste is het risico op brand veel kleiner omdat vandalen niet meer bij je kliko’s kunnen. En ten tweede voldoe je aan de polisvoorwaarden en uitsluitingsclausules van je verzekeraar. Dus mocht er onverhoopt tóch brand ontstaan, dan ben je goed verzekerd.
  • Is er geen ruimte beschikbaar? Geen nood. Je kunt je kliko’s, containers of andere brandbare materialen ook ondergronds opslaan. Klik hier om te zien hoe dat werkt. Bij het ondergronds opslaan van je kliko plus andere (brandbare) materialen is het brandrisico nóg kleiner en je voldoet volledig aan de eisen van je brandverzekeraar.

Kies je voor ondergronds? Vraag dan vandaag nog een offerte aan bij Subyard. Als je nu je bestelling plaatst, ben je voor de jaarwisseling nog veilig voor klikobrand én goed verzekerd.

 

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie