GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

We hebben steeds meer kliko’s. Waar laat je ze? Tips

Weer een kliko erbij?! Gemeentelijk beleid voor afvalscheiding zorgt ervoor dat een gewoon huishouden als gauw 2 afvalcontainers heeft. Maar grotere aantallen komen steeds vaker voor. 3 of 4 kliko’s per huishouden zijn allang geen uitzondering meer. Waar laat je ze, die afvalcontainers?

Staan bij jou in de tuin de afvalcontainers ook in de weg? Erger je je eraan om er de hele tijd tegenaan te moeten kijken? Word je ook onpasselijk van de stank van de afvalcontainers als het warm weer is? Om nog maar te zwijgen over de maden die dan massaal je kliko overnemen? En wat dacht je van ander ongedierte dat erop af komt?

Een kunststof of houten container-ombouw

De oplossing lijkt een kunststof of houten container-ombouw. Je koopt een kliko-kast kant-en-klaar bij de bouwmarkt, bijvoorbeeld bij Praxis, Gamma of Hubo. Daarmee verberg je jouw containers achter houten of plastic deuren of deksel. Maar ze staan dan nog wel in de weg. Bovendien is het lastig om even iets weg te gooien of om je containers aan de straat te zetten. En ook tegen de problemen met warm weer helpt een containerombouw niet. Misschien toch niet zo handig, een kast om je afvalcontainer.

Kliko’s achter een heg of een schutting

Je kliko’s achter een heg of een schutting zetten is een andere oplossing. De containers staan dan uit het zicht. Maar effectief is deze oplossing niet, omdat hij nóg meer ruimte inneemt. En ook deze oplossing helpt niet tegen de problemen met warm weer.

Je afvalcontainers in de schuur of garage

Wat ook kan, is ze in de schuur of garage plaatsen. Maar waar laat je dan de andere spullen, zoals de (motor)fietsen, scooter(s), het tuinmeubilair, de barbecue, etc.? Met 2 of 3 bakken is menig schuurtje al helemaal vol.

Je kliko’s ondergronds opbergen

De enige effectieve oplossing is om je kliko’s ondergronds op te bergen. Ondergronds staan de bakken uit het zicht. Je houdt ruimte over. Bovendien staan de kliko’s ondergronds koel in de zomer en vorstvrij in de winter. En veilig: vandalen kunnen je vuilnisbakken niet meer in brand steken, inbrekers kunnen je containers niet meer gebruiken als opstapje.

Gelukkig is het ondergronds opbergen van je afvalbakken ook niet meer zo duur. Vroeger kostten systemen vele duizenden euro’s. Die tijd is voorbij. Voor net iets meer dan tweeduizend euro verlos je jezelf van een probleem en grote ergernis.

Foto: systeem voor het ondergronds opslaan van je afvalbakken, half geopend.

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie