‘Bin burning’: vandalen zorgen voor toenemend aantal kliko-branden

De nieuwste rage onder vandalen zorgt voor steeds meer overlast: kliko’s en afvalcontainers in brand steken. Dit zogenaamde ‘bin burnen’ slaat vooral rond de jaarwisseling toe, als er weer volop vuurwerk wordt afgestoken.

Een online inventarisatie levert een onuitputtelijke stroom met nieuwsberichten over in brand gestoken kliko’s en afvalcontainers.

De gevaren zijn groot. Tegen het huis geplaatste kliko’s die in brand vliegen zorgen regelmatig voor een algehele woningbrand. Ook de financiële schade is aanzienlijk. Recent onderzoek van het Verbond van Verzekeraars naar containerbranden raamt de jaarlijkse schade op ruim 20 miljoen euro. Uit het onderzoek blijkt dat in ruim een jaar tijd achttien bedrijven, zes scholen/sportverenigingen, zes horecagelegenheden en twintig woningen zware brandschade opliepen. In deze cijfers zijn de gevolgen van de vele kleine containerbrandjes dan nog niet eens meegenomen.

Voorkom dat u slachtoffer wordt: zet uw kliko’s ondergronds

Wat kunt u doen om jezelf te beschermen tegen vandalisme met afvalcontainers? Wil je voorkomen dat je de volgende bent bij wie de kliko’s worden omgegooid of – veel ernstiger – in brand worden gestoken of opgeblazen? Bescherm jezelf en verberg je kliko’s! Verberg je afvalcontainers op een veilige plek, waar vandalen er niet bij kunnen. Verberg je kliko’s ondergronds. Ze staan dan veilig tegen vandalen, maar ook tegen inbrekers die kliko’s vaak gebruiken als opstap om op een afdak of bij een raam te komen. Bovendien staan je afvalcontainers in de ondergrond veilig bij storm; ze waaien nooit meer om.

Vraag vandaag nog meer informatie aan én voorkom kliko-problemen.

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie