Verzekeraars: brand in de afvalcontainers snel groeiend probleem

Een onderschat en snel groeiend probleem voor bedrijven en particuliere huishoudens: brand in de afvalcontainer of kliko. Verzekeraar Interpolis wijst op dit groeiende gevaar in een speciaal dossier.

Interpolis: “Jaarlijks ontstaan er honderden branden in afvalcontainers en buitenopslag op bedrijventerreinen. Daarvoor zijn – naast weggegooide peuken en broei – vaak 3 redenen aan te wijzen: sporen uitwissen na een inbraak, vandalisme, vaak uit verveling of baldadigheid, wraak door een rancuneuze ex-medewerker, ontevreden klant of concurrent.” (bron: Interpolis).

Voorkom problemen, schade of brand. Plaats de afvalcontainers of kliko’s in een droge, schone en veilige ondergrondse ruimte. De kliko’s thuis, de afvalcontainers bij de bedrijfshal, het bedrijfsterrein, het kantoor of de parkeerplaats. De investering in het ondergronds plaatsen is vele malen voordeliger dan de schade als het mis gaat.

Tip: check goed wat de polisvoorwaarden van je zakelijke en particuliere brandverzekering zeggen over afvalcontainers en kliko’s. Meestal stellen verzekeraars eisen aan de plek en de manier waarop je de afvalcontainers en kliko’s bij je bedrijf plaatst. Zo mogen afvalcontainers en kliko’s doorgaans niet tegen de gevel geplaatst worden, vanwege het brandrisico en het inbraakrisico. Check ook deze anti-inbraaktips.

Foto: afvalcontainers (kliko’s) veilig, droog en schoon opgeborgen.

Check ook LinkedIn

 

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie