Op zoek naar een houten of kunststof kliko-ombouw? Tips!

Op zoek naar een houten of kunststof kliko-ombouw of een andere manier om je kliko’s te verbergen, zodat ze uit het zicht staan? Lees de tips in deze blog.

Bij bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Hubo of op Beslist.nl of Marktplaats? Er zijn talloze oplossingen voor zo’n kliko-ombouw. Een paar aansprekende voorbeelden om je vuilnisbak te verstoppen vind je op Pinterest. De meeste voorbeelden zijn van een houten kliko-ombouw, eventueel met een plantenbak erop of een sedumdak. Ook populair is een oplossing van kunststof (plastic). Veelgezien is niet zozeer een ombouw voor je afvalcontainer, maar een heg van bijvoorbeeld taxushaag of van hedera (klimop), al dan niet met draadstaal waartegen de klimop kan groeien.

 

Genoeg creatieve ideeën dus om je kliko te verstoppen in een kliko-ombouw, containerberging of containerombouw. Maar je kliko’s uit het zicht plaatsen met zo’n oplossing is nog net niet helemaal ideaal. Want met zo’n kliko-ombouw staan je kliko’s nog steeds in de weg. Sterker nog, ze nemen zelfs méér ruimte in. Bovendien is het best wel veel werk om je kliko’s uit de kliko-ombouw te halen. En als je even snel iets weg wilt gooien, dan moet je de klep van de kliko-ombouw openen, of de deurtjes. Of nog onhandiger: allebei.

Bovendien blijft er het stankprobleem met je kliko’s en afvalcontainers. Een kliko-ombouw houdt immers geen geur tegen. Dus als het in de zomer warm weer wordt, is de stank van je kliko’s en de madenoverlast weer niet om te harden, ondanks de containerombouw.

Voor  problemen als ruimtegebrek en stankoverlast door kliko’s is er maar een échte oplossing. Je kliko’s ondergronds plaatsen, onder je tuin of terras.

Voor deze problemen (ruimtegebrek, stankoverlast door kliko’s) is er maar een échte oplossing. Je kliko’s ondergronds plaatsen, onder je tuin of terras. Want als je afvalcontainers ondergronds staan,dan heb je meer ruimte over in de tuin of op je terras. En als je de kliko’s ondergronds plaatst, ben je ook verlost van het stankprobleem in de zomer. Ondergronds staan ze namelijk koeler en krijgen stank en maden geen kans.

Ingewikkeld om je kliko’s ondergronds te plaatsen? Gelukkig niet! Dankzij Subyard is het supermakkelijk. Jouw Subyard wordt in 1 dag ingegraven en dan heb je voortaan altijd je kliko’s ondergronds: koel, droog, veilig. Heb je er vragen over, bijvoorbeeld over grondwater of vorst? Check de veelgestelde vragen.

Ondergronds ipv een kliko-ombouw

De klikolift van Subyard in zijn hoogste stand.

 

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie