GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

Tuinbeleving steeds belangrijker: Nederlander wil vooral passief genieten

Nederlanders zijn dol op hun tuin. Dat blijkt al jarenlang uit onderzoeken die worden uitgevoerd in opdracht van de tuinbranche. Tuinbezitters waarderen hun tuin gemiddeld met een 7,5 en zien die als dé plek om te relaxen en te genieten.

‘De tuin wordt meer en meer een toevluchtsoord voor de drukbezette tuinbezitter.’

Wel neemt het enthousiasme voor het actief tuinieren af, terwijl het passief tuinieren juist toeneemt, meldt Tuinbranche Nederland: ‘De tuin wordt meer en meer een toevluchtsoord voor de drukbezette tuinbezitter. Dit is ook te zien aan een toename in belang van de tuin als plek van rust en als ruimte om je in terug te trekken.’ We zijn dus dol op loungen, maar we schoffelen, snoeien en maaien minder graag.

‘Met de tuin als verblijfsruimte wordt tuinbeleving belangrijker, maar dit vertaalt zich niet in actief tuinieren. De trend uit voorgaande jaren dat het aandeel groen in de eigen tuin afneemt, zet verder door. Er zijn gemiddeld minder tuinproducten en tuinplanten aanwezig in de tuin. Tuinmeubilair, verlichting, een vaste barbecue, rotsen, kunst en kleine bloempotten zijn producten die vaker dan voorheen worden verkocht. Kortom, het aandeel ‘hardware’ stijgt.’

Bij het loungen, buiten koken en barbecueën vormen de afvalbakken steeds vaker een obstakel en een bron van irritatie.

Subyard herkent de tuintrends die elk tuinonderzoek opnieuw worden bevestigd. Klanten van Subyard geven aan regelmatig te investeren in tuinbeleving en elk seizoen opnieuw meer tijd te besteden in de tuin, vooral met loungen, buiten koken en barbecueën. Bij deze tijdsbesteding vormen de afvalbakken steeds vaker een obstakel en een bron van irritatie. Het ondergronds plaatsen van kliko plus andere spullen stijgt daardoor snel op het lijstje van gewenste tuininvesteringen. Klanten vinden de investering in een Subyard voor het ondergronds plaatsen van kliko’s realistisch, omdat het de tuinbeleving aanzienlijk verbetert en zorgt voor meer tuinplezier.

Ondergronds plaatsen van kliko’s is de milieuvriendelijkste manier voor het bestrijden van stank, ongedierte en maden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer consumenten iets met duurzaamheid in hun tuin willen, maar niet weten hoe. Subyard speelt in op deze ontwikkeling, omdat het ondergronds plaatsen van kliko’s de milieuvriendelijkste manier is voor het bestrijden van stank, ongedierte en maden. Dat zit zo: steeds meer tuinconsumenten grijpen naar chemicaliën (chloor bijvoorbeeld) voor het bestrijden van stankoverlast en maden in de kliko met warm weer. Met Subyard staan afvalcontainers ondergronds, waar het permanent koel is. Bestrijdingsmiddelen of chloor hoeven zo niet meer gebruikt te worden.

Het ondergronds plaatsen van kliko plus andere spullen stijgt snel op het lijstje van gewenste tuininvesteringen.

2 reacties op “Tuinbeleving steeds belangrijker: Nederlander wil vooral passief genieten
 1. Jan Vlasblom schreef:

  Behalve als kliko berging is dit systeem natuurlijk ook prima te gebruiken als bescherming van vorstgevoelige planten in de winter bij strenge vorst.
  Plantenrek erin i.p.v. de kliko bakken en de stekjes voor volgend voorjaar zijn bij strenge vorst beschermd tegen bevriezen.
  Je kunt het ook nog automatiseren, i.p.v. de afstandsbediening een temperatuur sensor die b.v. bij -4C automatisch de container laat zakken.

 2. Subyard schreef:

  Beste Jan, geweldig idee. Daar waren we nog niet opgekomen.

  Groet, het Subyard-team

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie