GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

Vandalisme met kliko’s, zo voorkom je dat je slachtoffer wordt!

Vandalisme  met kliko’s (afvalcontainers) wordt een steeds groter probleem in Nederland, en dan met name het opblazen met vuurwerk of het in brand steken van kliko’s. Maar ook het omgooien van containers veroorzaakt veel hinder en overlast. Bijna elke dag zijn er wel berichten te lezen in de media over zulke kliko-overlast. Zoals recent bij L1. In de Geleense wijk Kluis gaan regelmatig containers in vlammen op.


Te verwachten valt dat het vandalisme de komende maanden dus alleen maar toe zal nemen, en daarmee de risico’s op brand, andere schade aan huis, tuin en auto’s én natuurlijk het risico op lichamelijk letsel bij mens en dier.

Op Facebook klagen buurtbewoners over het vandalisme. Volgens hen zijn er ’s avonds ook regelmatig harde knallen te horen in de wijk. Het vermoeden is dat er dan illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Zulke problemen zijn in heel Nederland aan de orde van de dag, terwijl we nog ver verwijderd zijn van Oud & Nieuw. Te verwachten valt dat het vandalisme de komende maanden dus alleen maar toe zal nemen, en daarmee de risico’s op brand, andere schade aan huis, tuin en auto’s én natuurlijk het risico op lichamelijk letsel bij mens en dier.

Zeeuwse politie laat kliko-vandalen zelf troep opruimen

De politie doet wat ze kan. Zo pakt de politie in het Zeeuwse Rilland betrapte kliko-vandalen voortvarend aan en laat ze zelf de troep opruimen, meldt Omroep Zeeland: Buurtbewoners zagen jongeren de ene na de andere kliko omgooien en tipten de politie. ​Surveillerende agenten stapten op de jongeren af om hen aan te spreken op hun gedrag. De politie-agenten gaven hen handschoenen met het vriendelijke doch dringende verzoek om zelf de troep ook weer op te ruimen.

Bescherm jezelf tegen kliko-vandalisme

Wat kunt u doen om jezelf te beschermen tegen vandalisme met afvalcontainers? Wil je voorkomen dat je de volgende bent bij wie de kliko’s worden omgegooid of – veel ernstiger – in brand worden gestoken of opgeblazen? Bescherm jezelf en verberg je kliko’s! Verberg je afvalcontainers op een veilige plek, waar vandalen er niet bij kunnen. Verberg je kliko’s ondergronds. Ze staan dan veilig tegen vandalen, maar ook tegen inbrekers die kliko’s vaak gebruiken als opstap om op een afdak of bij een raam te komen. Bovendien staan je afvalcontainers in de ondergrond veilig bij storm; ze waaien nooit meer om.

Vraag vandaag nog meer informatie aan én voorkom kliko-problemen.

(Foto’s: Politie Utrecht, NationaleNederlanden on Twitter en De Limburger)

 

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie