GEEF JE TUIN DE RUIMTE
Meer tuinbeleving.
Alle afvalcontainers helemaal uit het zicht.
LEES MEER

Nog een extra kliko in Leidse postzegeltuintjes

Leidse gemeenteraadsfracties zijn voorzichtig positief over het nieuwe afvalbeleid dat deze week is gepresenteerd door het college van burgemeester en wethouders. Hierin staat onder andere dat Leidenaars die klikobakken hebben een extra container krijgen voor papier. Dit meldt het Leidsch Dagblad:

‘Het college wil binnen vijf jaar de helft van het afval gescheiden inzamelen, nu is dat nog 33 procent. Een van de maatregelen om dit te bereiken, is een extra container voor papier. Over die aparte container voor papier zijn de reacties minder enthousiast. Ongeveer 20.000 van de in totaal 56.500 huishoudens krijgen er eentje. „We moeten kijken of er nog wel een kliko bij kan in al die postzegeltuintjes. Straks zitten mensen met drie bakken in de tuin”, zegt Roeland Storm van het CDA.

Het college is zich ervan bewust dat een extra container ook meer ruimte inneemt. „Maar het papier ligt dan niet meer in huis”, relativeert de gemeentewoordvoerder. En mochten mensen hem echt niet willen, dan hoeven ze de extra container niet aan te nemen. „Wij denken dat mensen het prettiger vinden, maar het is niet verplicht.” De (ondergrondse) papiercontainers voor algemeen gebruik blijven gewoon in de wijken staan. Je hebt geen pasje nodig om er papier in kwijt te kunnen.

Het plan ligt tot 21 november ter inzage. Daarna moet de gemeenteraad er nog over stemmen. Het nieuwe beleid wordt waarschijnlijk in de loop van 2019 ingevoerd.’ (Bron: Leidsch Dagblad)

MEER INFORMATIE

Laat je gegevens achter en het komt jouw kant op.
Meer Informatie